Til hovedinnhold

Oppussing av entré og gang

Entré og gang er ofte mindre rom, hvor en tilbringer lite tid. Men rommene har en viktig funksjon, og det er ting du bør tenke på når du pusser opp.

Gang for et festlokale, i en låve, med flott innendørs belysning. Foto
Foto: EL-PROFFEN
  • Nok belysning
  • Smart belysning
  • Smart varme

Når du pusser opp en bolig eller næringslokale, så kan det være viktig å huske at det første gjesten ser, er inngangspartiet. Og for deg som skal gjennom både inngangsparti og eventuelt andre ganger forholdsvis ofte, så er det noen funksjoner du vil sette stor pris på at du har tenkt på når du pusser opp.

Nok belysning i entré og gang

  1. Dersom du velger å ha kun downlights som belysning, så vil det bli skygger på ansiktet ditt når du tar imot gjestene dine. Dersom du kan ha taklampe eller vegglampe i tillegg unngår du dette.

  2. Dersom du har et skap eller annet lite rom tilknyttet ganga så tenk på hvordan du skal se hva som finnes der. Det holder ikke alltid med godt lys utenfor skapet.

  3. Har du en trapp som du og gjestene må bruke for å komme til oppholdsrommene, så er det ofte fint med ekstra belysning der. En taklampe gir lys i selve trappehuset, mens lys ved hvert trinn er kan være både nyttig og pent.

Varm velkomst - men ikke overdriv

  1. Du skal ikke tilbringe mye tid i dette rommet, og om vinteren så vil det alltid føles forholdvis varmt når du kommer inn døren. Dersom du har et inngangsparti som er adskilt fra stue og andre oppholdsrom kan du derfor ha en noe lavere temperatur her, uten at du taper noe komfort.

  2. I Norge tar vi ofte av oss skoene når vi kommer inn. Gulvvarme kan derfor være fint i en entré, det er godt å gå på et oppvarmet gulv.

Smarthuset begynner i ganga

  1. Du har ofte ting å bære på når du kommer inn inngangsdøra, sørg derfor for å ha sensorer som slår på lyset automatisk. Dersom du stiller smarthuset til å slå av igjen lyset etter et par minutter uten bevegelse, så sparer du også penger på strømregningen.

  2. Du trenger ikke fyre for kråka, heller ikke i gangen. Sørg for at smarthuset slår av varmen i rommet når ytterdøra står åpen.

Planlegg godt

Selv om det er et lite rom å pusse opp, så er det en rekkefølge ting må gjøres i. Kontakt derfor elektrikeren tidlig, så du får bestilt og installert det du trenger.

Bestill elektriker

Våre elektrikere gir deg gode tips, og finner løsninger som passer deg og ditt budsjett.

Finn elektriker nå